イホシロ窯
自社で手作り箸置きなどを生産するために、社内工房として2006年11月に開窯しました。
本焼成(約1,200度)で箸置きやアクセサリー等の生産を行うと共に、上絵(約800度)、イングレーズ(約1,200度)など、土・釉薬・上絵・下絵等の各種技法の研究も行っております。
Ihoshiro Kiln
We opened the Ihoshiro Kiln in November 2006 as an in-house workshop to produce handmade chopstick rests and other ceramic items.
We produce chopstick rests and accessories by kiln firing (approx. 1,200 degrees Celsius).
In addition, we also conduct research on various techniques for clay, glaze, overglaze, underglaze, etc., including overglaze firing (approx. 800°C) and in glaze firing (approx. 1,200°C).
沿革
2006年11月 開窯 1号基 導入
2007年11月 2号基 導入
2008年12月 3号基 導入
2010年10月 4号基 導入
2019年12月 5号基 導入
2023年2月 岐阜県郷土工芸品 指定
2024年4月 6号基 導入
History
Nov 2006: 1st kiln installed
Nov 2007: 2nd kiln installed
Dec 2008: 3rd kiln installed
Oct 2010: 4th kiln installed
Dec 2019: 5th kiln installed
Feb 2023: Designated as a Gifu Prefecture local craft
Apr 2024: 6th kiln installed